top of page
Caută

Norvegia va găzdui Bocuse d'Or Europe 2024


Trondheim-Trøndelag, desemnată Regiunea Europeană a Gastronomiei 2022 de către IGCAT, va găzdui concursul Bocuse d'Or Europe 2024.


"Trøndelag este una dintre cele mai interesante regiuni gastronomice din țară, cu o varietate de produse, producători și restaurante cu mâncare locală în meniu", a afirmat Kristian Dahlberg Hauge, director pentru industrie, transport, climă și mediu în cadrul municipalității din Trondheim.

"Bocuse d'Or Europe în 2024 va fi folosit pentru a consolida vizibilitatea produselor, producătorilor și restaurantelor din Trøndelag pe piața internațională. Acum, industria speră că acest lucru va inspira mai mulți oameni să aleagă subiecte alimentare", a adăugat Dahlberg Hauge.


"Avem modele bune de urmat în industria noastră alimentară", a declarat Kristine Rise, manager de proiect la Oi! Trøndersk Mat og Drikke, care speră că faptul că Trøndelag se află în centrul atenției internaționale va duce la o mai bună recrutare în acest sector. "Regiunea noastră este un loc atractiv pentru a lucra și a trăi atunci când mâncarea este ceea ce te pasionează", a conchis Rise.


Pentru a susține selecția, Bocuse d'Or a declarat că "Trondheim este o capitală gastronomică internațională promițătoare". Aceștia au recunoscut, de asemenea, faptul că aplicația se concentrează pe resursele excepționale ale Trøndelagului în ceea ce privește natura, producătorii și restaurantele.


"Vom face o finală care să fie "cea mai bună de până acum". Dar trebuie să ne amintim cine suntem. Modelul Trøndelag se bazează pe o colaborare puternică între producătorii de materii prime și procesatori. Totul începe de jos în sus. Aceasta este însăși baza succesului", a afirmat Tore O Sandvik, primarul județului Trøndelag.


"Suntem mândri de ceea ce am realizat, dar este important să subliniem faptul că Norvegia este organizatorul Bocuse d'Or 2024. Trondheim este orașul gazdă, dar acesta este un eveniment important pentru comunitatea gastronomică din întreaga Norvegie", a adăugat Sandvik.


"Este o mare onoare că Trondheim va putea organiza Bocuse d'Or Europa în 2024. Am fost eu însumi participant și acum și antrenor. Abia aștept să arăt Trondheim ca oraș gazdă", a declarat bucătarul-șef al Speilsalen de la hotelul Britannia, Christopher Davidsen.


La Bocuse d'Or 2022, Davidsen a fost antrenorul echipei Norvegiei care a obținut locul 3, după Danemarca (locul 1) și Ungaria (locul 2).


Împreună cu Franța, Norvegia este națiunea cu cele mai multe victorii la Bocuse d'Or. Christopher Davidsen a obținut medalia de argint în 2017, ceea ce a contribuit la impulsionarea comunității culinare din Trondheim. Bocuse d'Or a conferit Norvegiei, fructelor de mare norvegiene și bucătarilor norvegieni o poziție semnificativă în mediul gastronomic internațional.


Comentarii


  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

© 2021 - 2025  Bocuse d'Or România. 

bottom of page