top of page
Caută

Finala Bocuse d'Or: Rezumatul întregii acțiuni din ziua a doua

Este sfârșitul celei de-a doua zile a concursului Bocuse d'Or 2023. Toate echipele și-au prezentat acum platoul pe bază de lotcă, precum și meniul pentru copii pe bază de dovleac. Astăzi, în arenă s-au aflat Danemarca, Ungaria, Columbia, Coreea de Sud, Estonia, Mexic, Australia, Islanda, SUA, Finlanda și Mauritius.


ree

Photo: © White Mirror


Bilanțul zilei a doua

Luni, 23 ianuarie, suporterii au fost prezenți pentru a o susține pe Naïs Pirollet, o tânără bucătăreasă care reprezintă Franța, dar și singura femeie și cea mai tânără candidată din concurs. Tânăra, acum plină de încredere și de experiență, a apărut senină și a oferit un preparat minunat, demn de o finală Bocuse d'Or. Fanii din Suedia și Mauritius s-au remarcat, de asemenea, în această zi plină de suspans.


Pe partea de degustare, chiar dacă juriul rămâne tăcut până la rezultatul final, Danemarca a impresionat ca de obicei, cu creații delicate ca niște bijuterii, la fel ca și SUA, care a oferit un meniu spectaculos pentru copii, cu un squash în formă de trăsură a Cenușăresei și un desert reprezentând oglinda magică a Albă ca Zăpada.


Nu ne rămâne decât să așteptăm seara pentru a afla cine va fi pe podium.


Bilanțul primei zile

Duminică, 12 țări au concurat: Norvegia, China, Belgia, Belgia, Maroc, Japonia, Chile, Noua Zeelandă, Canada, Elveția, Marea Britanie, Suedia și Sri Lanka. Pentru prima probă, echipele au trebuit să realizeze un meniu "Hrăniți copiii" bazat pe squash, lucrând de la antreu la desert într-un mod jucăuș. Un juriu format din copii cu vârsta medie de 10 ani a fost, de asemenea, prezent pentru a evalua diferitele feluri de mâncare, ceea ce a adus o oarecare ușurare comică în desfășurare. Unele țări, cum ar fi Canada și Regatul Unit, au părut să se descurce bine în această primă zi, la fel ca Noua Zeelandă, care a participat pentru prima dată la marea finală.


Pentru tema platoului, echipele au trebuit să imagineze o creație pe bază de lotcă. Țările nordice, și anume Suedia și Norvegia, au fost deosebit de inspirate prin demonstrația de gătit acest pește delicat. Elveția, țară fără ieșire la mare, a impresionat, de asemenea, cu o rață la scară de ciupercă foarte bine lucrată.


Comentarii


  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

© 2021 - 2025  Bocuse d'Or România. 

bottom of page